Friday, 22 January 2010

Happy it's Friday

We have finally managed a full week at school - the first of 2010. It's been quite a busy one at my college with extra observations and enrolments to fit in as well as a full teaching timetable. Most of my lovely students are enthusiastic to be back after the Christmas break so that makes my life much more enjoyable.
I also attended a parents' evening at R's school - I don't like being that side of the table - so we have a whole new list of targets to work towards.
One good piece of news - P's back problems have turned out to be not serious but merely excruciatingly painful!
Talking of teachers, my erstwhile colleague sent me this.

Aren't you sick of those highly paid teachers?

Their hefty salaries are driving up taxes, and they only work nine or ten months of the year!
It's time we put things into perspective and pay them for what they do... babysit!
We can get babysitters for less than the minimum wage.
That’s right. We would give them £3 an hour and only the hours they worked, not any of that silly planning time.
That would be one day (7:45am to 4:00pm, with 45 minutes off for lunch).
Each parent should pay £19.50 a day for these teachers to babysit their children.
Now, how many do they teach at any one time… maybe 30? So that’s £19.50 x 30 = £585 a day.
However, remember they only work 180 days a year!
We're not going to pay them for any holidays!
Let’s see… that’s £585 x 180 = £105,300 a year. (Hold on… my calculator must need new batteries!!)
What about those special teachers and the ones with Masters degrees?
Well, we could pay them minimum wage just to be fair, £5.52 an hour.
That would be £5.52 x 6.5 hours x 30 children x 180 days = £193,752 per year.

Wait a minute, there’s something wrong here!

Average teacher salary £21,000/180 day = £116.66 per day/30 students = £3.88/6.5 hours = 59p per hour per student.

A very inexpensive babysitter, and they even educate your kids!

Oh so true!!

No comments: